Samarbete kring tinnitus.

Vi på Audiosafe jobbar uteslutande med att hörselskydda alla personer som utsätts för skadligt ljud i sin omgivning. Då det inte alltid sker att man som människa eller som företag tar sitt ansvar att skydda sig leder det alltför ofta till olika typer av hörselskador. En av dessa skador är Tinnitus, som i många fall kan vara oerhört påfrestande och inte minst skapar psykiskt lidande.
Därför har nu Audiosafe beslutat att som partner till Lunds universitet hjälpa dem med rekryteringen till en studie där personer med Tinnitus kan medverka för att finna ett framtida verktyg för att lindra Tinnitus.


 

HAR DU TINNITUS? – DELTA I EN FORSKNINGSSTUDIE

Vi letar just nu efter deltagare till ett forskningsprojekt där vi undersöker hur olika typer av individanpassad förstärkning av omgivningsljud kan lindra tinnitus.

Deltagande i studien innebär 4-6 besök, samt besvarande av enkäter online vid 3 tillfällen, under ett års tid. Vid ditt första besök undersöks din hörsel, vid det andra besöket anpassas hörapparater efter din hörsel och din tinnitus, och vid tredje och fjärde besöket kontrolleras hur mycket hörapparaterna använts. Om du inte använt hörapparater förut bjuds du även in till magnetkameraundersökning vid två tillfällen.

För att komma i fråga som deltagare måste du ha tinnitus, vara över 18 år gammal och kunna tänka dig att använda hörapparater under ett års tid.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vill du vara med, eller kanske veta mer innan du bestämmer dig? Då är du varmt välkommen att höra av dig på TINNITUS@MED.LU.SE eller till huvudansvarig forskare:

Sebastian Waechter
Huvudansvarig forskare
0730-74 42 44
SEBASTIAN.WAECHTER@MED.LU.SEAnmäl intresse med QR kod

Du kan även scanna QR-koden till höger för att anmäla ditt intresse.

Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund; Lunds universitet, Universitetssjukhuset, SE-221 85 Lund
Telefon: 0730-74 42 44. E-mail: sebastian.waechter@med.lu.se